Netikėti atradimai virtuvėje

avokadas

Kalbėti apie kulinariją dabar be gali madinga. Ir tų įmantriai gaminančių valgį netrūksta – jie kalba ir televizoriuje, ir internete, net ir radijo laidose. Ir kalba, ir gamina, ir kitus mokina, kartais net stiprią savo nuomonę brukdami per jėgą. O tų patiekalų yra pačių įvairiausių – nuo tikrai įmantrių, kur gaminimui galima sugaišti net ne vieną dieną, iki virto kiaušinio, kurio receptu neseniai interviu dalijosi vienas tamsaus gymio Lietuvos estrados atlikėjas.

Tokios nuolatinės kalbos ir laidos gali išmušti iš vėžių eilinį žmogelį, kuris mėgsta tiesiog pomidorų salotas, virtas bulves ir silkę. Arba kokį troškinį ir lęšių košę. Žmogelis, kuris valgo paprastai ir tuo džiaugėsi daug metų, besiklausydamas tokių kalbų, gali pasinerti į visai rimtą depresiją. Jeigu jam sako, kas silkėje būtinai turi būti avokadas, bulves reikia prieš verdant nuplikyti, na o košes galima valgyti tik pirmoje dienos pusėje, kaip gi toliau ramiai begyvensi.

Laimei, daugelis maisto ir įmantrių patiekalų žinovų dažnai būna tolerantiški ir leidžia patiems žmonėms sugalvoti receptus, juo tobulinti ir keisti. Skamba juokingai, tačiau tikrai yra ir tokių, anot kurių kavos įstatymai neleidžia gerti kavą bet kaip. Arba valgyti šaldytos žuvies. Taigi, laisvę kaip ir turime. Kad reikėtų gaminti kur kas įmantriau nei esame įpratę, mums taip pat jau kaip ir įrodė. Ko imtis? Priedų. Įvairiausių priedų, kuriais galėtumėte pagardinti savo patiekalus. Kaip visa tai veikia?

Pradžiai, kad visko neapsunkinti, galima apsistoti ties daržovėmis. Jos tinka į daugelį patiekalų, ar tai būtų silkė, ar virtos bulvės, ar juo labiau jūsų mėgstamas troškinys. Na o daržovių šiais laikais didesniuose prekybos centruose tikrai netrūksta. Norint kuo didesnės įvairovės, lengviausia rinktis pagal spalvą – penkias geltonas, penkias žalias, penkias raudonas daržoves. Ir štai jų turite didžiulę variaciją, su kuria galite pagaminti keliasdešimt skirtingų patiekalų. Žinoma, jei troškinį su geltonąja paprika ir identišką troškinį su raudonąja paprika laikysime skirtingais. Beje, prie daržovių puikiai derės ir kai kurie vaisiai – jau minėtas avokadas, daugelis patiekalų mielai priima citrinos sulčių, o turint fantazijos labai plačiai galima panaudoti net ir senuosius geruosius obuolius.

Įkelta į: Kita