Saldumynai namie

Obuolių pyragas

Bebūnant namie ir gaminant įvairiausius apkepus ir kepsnius, kartais norisi pasigaminti ir kiek kitokių patiekalų – saldesnių, labiau tinkančių prie kavos ar arbatos. Tokių, kuriais galima būtų pavaišinti netikėtai atvykusius svečius per daug negaminant ar nešildant vakarykščio maisto likučių. Taigi, kokią galima padaryti išvadą? Jau metas pereiti prie konditerijos gaminių! Gaminti kažką saldaus, ką daug labiau mėgs ir vaikai, o ir tokie patiekalai dažniausiai valgomi šalti, tad kelias dienas po gaminimo dar gali gulėti šaldytuve ir bet kada ištraukus galima valgyti, nekišus net į mikrobangų krosnelę, puodą ar keptuvę. Tai itin patogus užkandis tiek sau tiek svečiams pavaišinti.

                  Nuo ko pradėti? Galbūt…keksiukų? Pirmiausia, tam prireiks keksiukų formelių, kurių būna įvairiausių. Pavyzdžiui, galima gauti formelių, pagamintų iš metalo ir dengtų teflonu. Be to, galima gauti ir silikoninių formelių, kurios jau yra šiuolaikiškesnės ir galbūt ir patogesnės. Na bet tai kiekvieno asmeninis reikalas ir pripratimas. Taip pat būna ir popierėlių keksiukams, tiesiai iš kurių galima ir valgyti. Taip patogiau ir atrodo daug gražiau ir profesionaliau, ypač kai tokie popierėliai yra spalvoti ir nuotaikingi.

                  Kitas saldus patiekalas yra saldainiai. Jų būna įvairiausių, tačiau gaminimas gali būti kiek sudėtingesnis nei keksiukų. Tiesa, ne visais atvejais. Kai kurie saldainiai daromi beveik vien iš cukraus ir jų gaminimas yra paprastas. Beje, gaminant saldainius dažnai galima eksperimentuoti, į saldainius pridedant ir džiovintų vaisių ir aguonų ir kitų įdomių priedų. Dažnai saldainiai gaminami ir iš kondensuoto pieno – tai vienas paprastesnių būdų, kai pienas virinamas, kepinamas ar kitaip apdirbamas, siekiant jį dar labiau sutirštinti.

                  Na ir bene populiariausias ir gana paprastas būdas gaminti konditerijos gaminius yra pyragai. Kad ir paprasčiausias obuolių pyragas, kuris yra bene populiariausias pyragas Lietuvoje. O jau obuolių pyragų įvairovė! Su manų kruopomis, trupininis, su cinamonu ir visi kiti. Pyragai būna tiek įdaryti obuoliams, tiek apdėti obuoliais ant viršaus ar net tešla sumaišyta su obuolių uogiene.

                  Kad ir kiek daug būtų įvairiausių konditerijos gaminių ir saldainių receptų, visų išmokti nepavyks, tad galbūt verta specializuotis į vieną maisto rūšį? Gal būti keksiukų kepėju ar kepėja, o gal gaminti tiesiog pyragus, kuriuos mėgs visa šeima ir draugai? Jums spręsti, kokiais desertais stebinsite artimuosius.

Paieškos tagai:
Įkelta į: Kita