Tikra pica

two pizzas on a table

Norint atsakyti į klausimą – “kas yra tikra pica?”, reikėtų pradėti nuo pat pradžių. Visų pirma reikėtų atsakyti į šiuos klausimus: kur buvo pradėtos kepti picos, kas jas kepė, kaip kepė, kokia pica buvo ankščiau, kokia pica yra dabar, kokie picos receptai yra populiariausi.

Picą išrado graikai

Daugelis žmonių išgirdę šį teiginį šiek tiek suglumsta. Tačiau tai yra gryniausia tiesa. Pirmieji picos receptai buvo sukurti graikų tad ir picas pradėjo kepti graikai. Italai bekeliaudami po viduržemio jūros regioną pastebėjo keistą patiekalą. Tai buvo gana didelis apvalus paplotis iš miltų su pomidorais, sūriu bei kitais produktais. Italai susidomėjo šiuo patiekalu. Taip pica pasiekė Italiją, kur pica ir išgarsėjo visame pasaulyje.

Kokia pica buvo ankščiau

Analizuoti pica tikriausiai reikėtų pradėti nuo papločio. Tai ko ne svarbiausia picos dalis. Ankščiau picos paplotį buvo siekiama padaryti ko plonesnį, tačiau būtinai tvirtą. Dabar yra visa gausybė picos papločių receptų (plonų, storų ir pan.). Pagrindinis ingredientas būdavo miltai. Dabar dažnai į picos paločio tešlą yra dedama varškės. Tad apibendrinant tikros, klasikinės picos paplotis bus kuo galima plonesnis ir jame nebus varškės.

Keliaujant po Italiją kelių vietinių senolių paklausiau – kas yra tikra, itališka pica. Abiejų senukų atsakymai buvo gana panašūs. Abudu teigė, jog tikroje picoje turi būti mozzarella sūrio bei pomidorų. Taip pat minėjo, jog tikra pica yra kepama tiktai malkomis kūrenamoje krosnyje. Lietuvoje žinau, tik keletą vietų kur picos yra kepamos malkomis kūrenamose krosnyse, tad išvadas darykite patys.

Paieškos tagai: , ,
Įkelta į: Kita